170315_199_Karen_Schuijt_1500px

Over Kesp Architectuur

Kesp Architectuur is in 2015 opgericht door Karen Schuijt. De jarenlange ervaring in de bouw en het netwerk van aannemers en constructeurs heeft ervoor gezorgd dat zij een bouwproject van initiatief tot oplevering kan organiseren en begeleiden. In de uitwerking heeft zij veel oog voor detail en vakmanschap en in de samenwerking met opdrachtgevers en bouwteam zal zij altijd zoeken naar evenwicht. Keuzes die in ontwerp en bouw gemaakt worden hebben een oorsprong in de wens naar een groenere en socialere toekomst.

 

Aan deze toekomst bouwt Karen onder andere met haar organisaties Archiklas, Buurtklimaatje en Leefstoep.

 

Werkwijze

Na een gesprek met u, bij u en bij voorkeur op de locatie die het betreft, zal Kesp Architectuur een voorstel doen voor het vervolgproces.

Dat kan een eerste hulp bij ontwerpen zijn, waarbij ik u help om uw ideeën te stroomlijnen en de juiste ruimtelijke keuzes te maken, zodat u daarna weer zelf door kan. Het kan ook een initiatief zijn, waarbij het van belang is eerst de financiële of beleidsmatige haalbaarheid te verkennen, voordat we starten met het ontwerp. Uiteraard begeleid ik ook uitgebreidere trajecten, van het opstellen van het programma van eisen tot aan de vergunning, bouwbegeleiding en oplevering.

Elke situatie vraagt een andere aanpak, laten we beginnen met een gesprek!

Vergunningsvrij bouwen of verbouwen met Architect aan Zet

Architect aan Zet (AaZ) is een manier om het vergunningsvrij bouwen en verbouwen in Rotterdam mogelijk te maken. Het doel is om bouwinitiatieven sneller te realiseren. De projecten die onder deze regeling vallen zijn:

  • Een of twee ééngezinswoning(en). Dat kunnen bijvoorbeeld twee vrijstaande woningen naast elkaar zijn, een of twee rijtjeswoningen naast elkaar of één twee-onder-een-kap woning. Het mag zowel nieuwbouw als renovatie zijn
  • Een aanbouw, een serre, een tuinhuis of een atelier, mits niet hoger dan 10 m.
  • Een dakopbouw, dakterras of dakkapel op een eengezinswoning

Karen is gecertificeerd voor deelname aan het pilot-project Architect aan Zet. Dit betekent dat Kesp Architectuur volledig op de hoogte is van alle actuele ruimtelijke regelgeving, zoals bestemmingsplannen en welstandseisen. En van alle bouwtechnische regelgeving uit het bouwbesluit met betrekking tot constructies, brandveiligheid en bouwfysica.

Hoe werkt het?
Je wilt een huis (ver)bouwen of een bouwwerk plaatsen zoals hierboven genoemd. Als de locatie in aanmerking komt voor Architect aan Zet en de bouwplannen passen binnen het geldige bestemmingsplan, kun je een offerte aanvragen bij een gekwalificeerde architect. De architect draagt zorg voor het dossier en meldt de bouwactiviteit aan bij de gemeente. De opdrachtgever betaalt geen leges aan gemeente voor de omgevingsvergunning. Naast kosten scheelt dit ook tijd.

Voorwaarde is dat de architect de volledige opdracht krijgt, van planvorming tot en met de eindoplevering én dat het project getoetst wordt door een ‘kwaliteitsborger’.  De architect informeert omwonenden en voert zo nodig overleg met hen. De architect levert het opleverdossier in bij bevoegd gezag binnen 3 weken na oplevering in bij de gemeente.

Wilt u meer weten over Architect aan Zet en of het van toepassing is op uw bouwplannen? Neem dan contact op voor een afspraak. U kunt ook hier kijken voor meer informatie over het programma en de actuele voorwaarden.

Architect Aan Zet_comp_web

Samenwerking

Kesp Architectuur is een eenmanszaak, maar werkt niet alleen.
Door samenwerkingen met o.a. Personal Architecture (www.personal-architecture.nl), Emmerik Garden Design (https://joostemmerik.nl/), Studio Sluijter, Constructie Adviesbureau Booms (http://www.booms.nu/), Robin Deurloo (https://www.deurloobm.nl/), Van Tienen Architectuur (https://www.vantienenarchitectuur.nl/), Jazmin Charalambous (http://jazmincharalambous.com/), buro bergh, stipo (https://stipo.nl/), kunnen grote en complexe vraagstukken worden opgelost.

Archiklas

Archiklas is een stichting die Karen heeft opgezet om kinderen spelenderwijs met architectuur en ontwerpen in aanraking te laten komen. Archiklas geeft architectuurlessen op school voor leerlingen van groep 5 t/m 8. Architectuur en het denken over de ontworpen omgeving worden ingezet om vaardigheden te ontwikkelen en talenten te ontdekken of aan te wakkeren.

Naast leren schaaltekenen en durven te schetsen laat Archiklas kinderen graag meedenken over uiteenlopende onderwerpen. Een nieuw schoolgebouw, hoe denken de leerlingen er zelf over? Wat doen we met het water na een wolkbreuk, daar zijn vast creatieve en leuke oplossingen voor te bedenken. Of een duurzame bibliotheek, een zelfvoorzienende speeltuin op het dak van een bioscoop, onderwerpen genoeg.

Meer weten over Archiklas, ga naar de Archiklas website.

Archiklas