Tandartspraktijk Dent Care

waar je de wolken vanuit de de stoel kan zien

DentCare was op zoek naar nieuwe praktijkruimte, door de aankoop van een stuk grond en een bestemmingsplanwijzigingsprocedure heeft is deze plek beschikbaar gekomen.
De nieuwe praktijkruimte bevat drie spreekkamers, die op een slimme manier gekoppeld kunnen worden. Het gebouw is zo ontworpen dat het licht, via noorderlichtkappen op een natuurlijke manier binnenvalt en de patiënten tijdens hun behandeling naar de voorbijrazende wolkenvelden kunnen kijken. Het gebouw heeft een uitnodigende entree en de bloemkozijnen zorgen voor plasticiteit in de gevel.

De tandartspraktijk is uitgevoerd met Clickbrick, een duurzame baksteentoepassing, waarbij geen metselspecie wordt gebruikt, maar de bakstenen door middel van metalen clips aan elkaar worden bevestigd. Niet alleen is dit een duurzame en circulaire manier van bouwen, omdat de stenen in de toekomst heel makkelijk hergebuikt kunnen worden, ook droeg het bij aan de wens voor een sculpturaal bouwwerk. De bakstenen uitstraling is gebleven, maar zonder de horizontale belijning die metselwerkvoegen met zich meebrengen. Bijkomend voordeel van deze nieuwe stapeltoepassing van gevelstenen is dat de buitengevel tijdens weer en wind geplaatst kan worden. Omdat er bij de plaatsing geen specie aan te pas komt, is er ook geen kans op cementuitslag.

ontwerp:

  • 2008

opgeleverd:

  • 2009

opdrachtgever:

  • DentCare

aannemer:

  • Heembouw